Setari Cookie-uri

Dieta pentru FICAT GRAS

2.97 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este sanatoasa
Combate steatoza hepatica
Restabileste metabolismul
Nu are efecte agresive asupra sanatati
Poate fi urmata de oicine

Contra

Exista situatii in care aceasta dieta trebuie personalizata
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

3.97 din 400 voturi

Ficatul gras sau ceea ce numim medical steatoza hepatica reprezinta o afectare a functiilor ficatului. Din pacate aceasta boala evolueaza insidios, agravandu-se fara a alerta pacientul.

Dieta pentru ficat gras

Pacientii cu ficat gras sufera o serie de disfunctii progresive, care evolueaza lent, astfel incat organismul gaseste mecanisme compensatorii si simptomatologia simtita de pacient devine discreta, de multe ori insesizabila. Multi dintre pacienti sunt uimiti cand afla ca sufera de ficat gras.

dieta pentru ficat gras/steatoza hepatica

Diagnosticul steatozei hepatice se face pe baza unor analize medicale si ecografice. Adeseori steatoza hepatica poate tulbura pancreasul, acesta aparand neomogen la ecografia abdominala.

Trebuie sa stiti ca ficatul prezinta peste 500 de funtii, astfel ca acumularea grasimii duce la ingreunarea acestora.

Nu exista un tratament specific pentru ficat gras, dar s-a observat ca cele mai mari si bune rezultate le are schimbarea dietei si a stilului de viata. Pacientii cu ficat gras trebuie sa slabeasca LENT!

Citește și:

Ficatul este prima “statie” metabolica, astfel ca nutrientii proveniti din digestia alimentelor la nivel intestinal sunt condusi prin sange direct la ficat. Acesta proceseaza nutrientii primiti, ii metabolizeaza daca este cazul, ii stocheaza sau ii elimina in circulatie pentru a fi cedati altor organe. Este un mecanism sensibil, iar grasimea acumulata in ficat va duce la alterarea functiilor tuturor organelor prin afectarea aportului de nutrienti.

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.