Setari Cookie-uri

Dieta pentru FICAT GRAS

2.97 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este sanatoasa
Combate steatoza hepatica
Restabileste metabolismul
Nu are efecte agresive asupra sanatati
Poate fi urmata de oicine

Contra

Exista situatii in care aceasta dieta trebuie personalizata
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

3.97 din 400 voturi

Ficatul gras sau ceea ce numim medical steatoza hepatica reprezinta o afectare a functiilor ficatului. Din pacate aceasta boala evolueaza insidios, agravandu-se fara a alerta pacientul.

Carnea recomandata: carnea de pasare fara piele, carnea de peste, fructele de mare.
A se consuma rar carne rosie, carne de porc, de vanat, de miel. Mezelurile, carnea tocata, carnatii, salamul, carnea afumata (chiar si pestele afumat) – excluse din alimentatie.
Conservele de carne si orice aliment la conserva (conserve de peste, pateurile etc.) trebuie excluse din alimentatie.

Despre grasimi in dieta pentru ficat gras

Uleiurile extravirgine sunt permise si chiar indicate in aceasta dieta, acestea aducand un aport de acizi grasi omega, dar si de alte grasimi mono si polinesaturate care au efect benefic asupra organismului. Asadar uleiurile pot fi consumate cu cateva conditii:
- Sa fie extravirgine, adica preparate la rece;
- Sa se consume nepreparate termic, ca atare. Este evident ca nu veti gati cu ulei! Puteti folosi uleiul extravirgin la preparate reci: salate de legume.
- Sa nu se depaseasca o lingurita de ulei pe zi.

Citește și:

Nu sunt recomandate grasimile saturate si hidrogenate. Din pacate in tara noastra este un haos, pe etichetele produselor alimentare scrie continutul de grasimi, dar rar este specificat tipul acestora! Este foarte important sa evitam consumul de grasimi saturate (se gasesc in sosurile din comert si alte produse semipreparate) si hidrogenate (creme din comert, margarina cu grasimi hidrogenate, sosurile etc.). Prin urmare va recomandam sa evitati cumpararea unui produs pe eticheta caruia nu sunt specificate tipurile de grasimi continute.

Grasimi sanatoase: acizii grasi, grasimile mononesaturate (cele mai “bune”), grasimile polinesaturate.

Grasimi “rele”: grasimi saturate, grasimi prajite, grasimi hidrogenate.

Pe eticheta uleiurilor extravirgine este specificat procentul tipurilor de grasimi.

Citește și:

Mesele lichide in dieta pentru ficat gras

Sunt recomandate toate supele/ciorbele de legume. Evitati supele/ciorbele cu carne. Nu le preparati cu ulei sau fidea/taitei.

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.