Setari Cookie-uri

Alarma: Efectele periculoase ale dietei Atkins pe termen lung

Nutritionistii si medicii trag un semnal de alarma: efectele periculoase ale dietei Atkins pe termen lung!

Urmarile pe termen lung ale excesului de grasimi din dieta Atkins

Am putea spune ca cele mai dure urmari sunt cele ale excesului de grasmi, in special grasimi nesanatoase. Nutritionistii recomanda ca surse sanatoase de grasimi:

- Uleiurile extravirgine nepreparate termic (adica pe care sa le folosim ca atare si nu in mancaruri sau pentru prajire);
- fructele oleaginoase si fructele cu continut ridicat in uleiuri (seminte, nuci, mango, avocado – toate nepreparate termic);
- Carne de peste si fructe de mare.

Chiar si in cazul consumului de grasimi sanatoase, excesul dauneaza sanatatii!

Dieta Atkins nu promoveaza un consum moderat de grasimi si nici nu limiteaza la consumul grasimilor sanatoase. Din contra, dieta Atkins se bazeaza pe un consum exagerat de garsimi.

urmarile pe termen lung ale dietei Atkins

In organismul nostru grasimile sunt depozitate in tesuturile grase si reprezinta cea mai puternica sursa energetica. Un exces de grasimi se pare ca poate influenta functiile unor hormoni recent descoperiti si totodata poate avea efecte toxice.

Citește și:

In plus acest exces de grasimi afceteaza sistemul digestiv, ficatul, vezica biliara, asadar aceste persoane prezinta un risc crescut de a dezvolta tulburari hepatice, pietre la rinichi (pietrele la rinichi sunt favorizate si de excesul de proteine – se formeaza un cerc vicios) etc.

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.