Setari Cookie-uri

Dieta care sporeste IMUNITATEA

Vremea rece, instalata brusc, fara a lasa timp organismului sa se acomodeze, dar si alti factori precum stresul, alimentatia nesanatoasa, lipsa miscarii – toate acestea duc la slabirea sistemului imunitar si la scaderea capacitatii de aparare a organismului in fata bolilor.

Dieta pentru cresterea imunitatii

Sistemul imunitar are nevoie de proteine, vitamine si minerale pentru a functiona la cote maxime, dar si de alimente cu absorbtie lenta care mentin constante concentratiile unor nutrienti esentiali.

Dieta pentru cresterea imunitatii: Fructele si legumele

Fructele si legumele reprezinta o buna sursa de nutrienti pentru sistemul imunitar. Vitaminele si mineralele faciliteaza functiile de aparare ale celulelor si ofera suportul necesar imunitatii.

Mai mult decat atat, vitaminele si mineralele au rol reglator asupra tuturor functiilor organismului.

Dieta pentru cresterea imunitatii: muraturile

Muraturile sunt bogate in vitamina C, dar si in vitamine, minerale si fibre. Stimuleaza digestia si metabolismul, fiind indicate in sezonul rece.

Dieta pentru cresterea imunitatii: ceaiurile

Ceaiuri calde ajuta organismul sa isi mentina temperatura constanta, atat in sezonul rece, cat si in cel cald. Mai mult decat atat, ceaiurile contin substante active care se gasesc mai rar in alte alimente, de aceea ar trebui sa consumam 1-2 cani de ceai in fiecare zi.

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.