Vremea rece, instalata brusc, fara a lasa timp organismului sa se acomodeze, dar si alti factori precum stresul, alimentatia nesanatoasa, lipsa miscarii – toate acestea duc la slabirea sistemului imunitar si la scaderea capacitatii de aparare a organismului in fata bolilor.
Dieta pentru cresterea imunitatii: vinul rosu
Vinul rosu prezinta o concentratie ridicata de antioxidanti, vitamine si substante active, fiind considerat o bautura care aduce multe beneficii sanatatii, in conditiile unui consum moderat.
Dieta pentru cresterea imunitatii: alimente care se absorb lent
Alimentele care contin carbohidrati cu absorbtie lenta asigura energia organismului pentru mai multe ore. De asemenea mentinerea in limite a glicemiei protejeaza creierul si pancreasul. In cazul alimentelor care contin zaharuri, pancreasul secreta brusc si in cantitate mare insulina, ceea ce duce la suprasolicitarea acestui organ, dar si la acumularea in exces a grasimilor in tesuturi (efectul insulinei).
Alimentele care contin carbohidrati cu absorbtie lenta, dar si putine calorii, sunt fulgii de cereale, in special fulgii de ovaz sau orz, acestia avand cel mai mic indice glicemic.
Cititi si: Dieta indicelui glicemic
Alimente care duc la scaderea imunitatii
Nutritionistii atrag atentia ca o dieta bogata in zahar, grasimi saturate sau hidrogenate, dar saraca in fibre, vitamine, minerale si antioxidanti, duce in timp la scaderea imunitatii si la cresterea stresului oxidativ.
Foto@Shutterstock.com