Setari Cookie-uri

Dieta care sporeste IMUNITATEA

Vremea rece, instalata brusc, fara a lasa timp organismului sa se acomodeze, dar si alti factori precum stresul, alimentatia nesanatoasa, lipsa miscarii – toate acestea duc la slabirea sistemului imunitar si la scaderea capacitatii de aparare a organismului in fata bolilor.

Dieta pentru cresterea imunitatii: vinul rosu

Vinul rosu prezinta o concentratie ridicata de antioxidanti, vitamine si substante active, fiind considerat o bautura care aduce multe beneficii sanatatii, in conditiile unui consum moderat.

Dieta pentru cresterea imunitatii: alimente care se absorb lent

Alimentele care contin carbohidrati cu absorbtie lenta asigura energia organismului pentru mai multe ore. De asemenea mentinerea in limite a glicemiei protejeaza creierul si pancreasul. In cazul alimentelor care contin zaharuri, pancreasul secreta brusc si in cantitate mare insulina, ceea ce duce la suprasolicitarea acestui organ, dar si la acumularea in exces a grasimilor in tesuturi (efectul insulinei).

Dieta care sporeste IMUNITATEA

Alimentele care contin carbohidrati cu absorbtie lenta, dar si putine calorii, sunt fulgii de cereale, in special fulgii de ovaz sau orz, acestia avand cel mai mic indice glicemic.

Citește și:

Cititi si: Dieta indicelui glicemic

Alimente care duc la scaderea imunitatii

Nutritionistii atrag atentia ca o dieta bogata in zahar, grasimi saturate sau hidrogenate, dar saraca in fibre, vitamine, minerale si antioxidanti, duce in timp la scaderea imunitatii si la cresterea stresului oxidativ.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.