Alimentele lunii octombrie sunt “concentrate” in nutrienti valorosi pentru sanatate, iar cum organismul nostru tocmai este supus schimbarilor de mediu, consumul acestor alimente este binevenit.
Dovleacul de placinta este bogat in carotenoide – nutrienti care scad riscul de cataracta, boli cardiovasculare, dar si riscul multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, cancerul de col uterin, de piele, cancerul mamar sau cel de plamani.
Dovleacul mai este bogat in fibre care combat constipatia, detoxifica colonul si scad riscul de cancer colonic. Tot dovleacul contine si multe vitamine, dar si minerale, dintre cele mai importante fiind acidul folic, potasiul, vitaminele din complexul B, care trateaza si “depresia de toamna”.
Va recomandam sa consumati toamna salata de dovleac crud, ras, alaturi de mere rase si miez de nuca (nepreparat termic). Puteti adauga si miez de seminte de dovleac crude (nepreparate termic).
Spune-ti parerea!