Alimentele probiotice sunt acele alimente bogate in microorganisme care ne pot coloniza flora naturala, aducand un plus sanatatii.
Alimente probiotice: chefirul de lapte
Chefirul este o ciuperca ce se dezvolta in lapte, producand fermenti, enzime, vitamine, minerale si alte substante bioactive. Microorganismele colonizeaza si ele laptele cu chefir, formand astfel un sistem in care acestea convietuiesc in echilibru.
Chefirul este un elixir de sanatate pentru om, fiind recomandat in dieta saptamanala.
Citeste si:
Ciuperci medicinale si cum se folosesc: Kombucha, Pleurotus, Kefir
Alimente probiotice: ceaiul ciuperca (Kombucha)
Ceaiul de Kombucha sau ceaiul ciuperca se obtine folosind culturi vii de Kombucha in ceai verde sau ceai negru. Bautura este lasata sa fermenteze, apoi se consuma in loc de ceai. Are gust piscator, asemanator mustului.
Cititi tot ce trebuie sa stiti despre kombucha in articolul:
Kombucha - Bautura Vie
Foto: Ceai Kombucha @Shutterstock.com
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Black Friday 2023: Reduceri la Vegis.ro, Complice, Floria, Niavis, Ikanos, Workspace Studio
- Calum Scott revine în România la festivalul Summer in the City din Piața Constituției, București pentru două zile de muzică live
- Top 7 cele mai frumoase și mai greu de îngrijit rase de câini