Ciupercile nemuririi - leacuri vii cu ciuperci medicinale

Ciupercile medicinale au fost utilizate inca din timpuri stravechi in tratarea multor boli, dar si in preventia acestora.

Ciupercile folosite in licori naturiste sau in retete culinare sunt recunoscute pentru continutul lor unic in substante active, dar si pentru „pretentiile” de crestere si activare a ale acestora. Astfel ca de-a lungul vremii oamenii au reusit sa creeze de pilda o serie de bauturi binefacatoare care sa ofere acestor ciuperci mediul ideal de activare a substantelor active – adevarate elixire ale sanatatii.

ciuperci medicinale beneficii

Foto: Sxc.hu

Kefirul – cel mai bun imunostimulent natural

Kefirul a fost descoperit si crescut de Calugarii Tibetani – de aici si numele de Ciuperca Tibetana. Acestia puneau in saci de piele lapte de capra, de oaie si de vaca si carau astfel pretiosul lichid dintr-un loc in altul. In acesti saci, prin actiunea fermentilor, a bacteriilor si a mediului nutritiv, au luat nastere mici boabe albicioase – pline de microorganisme, nutrienti si drojdie.

Retail jobs

Aceste boabe au functionat ca o forma de viata, puse in laptele proaspat produceau o bautura usor acrisoara cu un gust unic – kefirul.

Asa a luat nastere laptele cu toate vitaminele de care omul are nevoie. Astazi acele bobite sunt cele utilizate in obtinerea kefirului, un elixir al sanatatii.

Cercetatorii au studiat compozitia laptelui, dar si actiunile acestuia atat in vitro, cat si in vivo pe animalele de laborator. Studii medicale au fost realizate si pe loturi de oameni care obisnuiau sa bea kefir. Rezultatele sunt absolut uimitoare!

ciuperci medicinale beneficiiKefirul, prin continutul unic de microorganisme, fermenti si nutrienti, regleaza flora intestinala, combate constipatia si toate bolile de colon, amelioreaza simtpomele colonului iritabil si previne cu o rata mare de succes cancerul de colon. O singura conditie exista ca sa puteti bea kefir – sa nu aveti intoleranta la lactoza.

Kefirul nu este un medicament doar pentru sistemul digestiv, studiile arata ca acest elixir alb previne si amelioreaza boli generale ca ateroscleroza, osteoporoza si tulburarile de metabolism – fiind folosit pentru aceste patologii in sanatoriile si spitalele rusesti.
Kefirul stimuleaza totodata si sistemul imunitar, crescand rezistenta organismului in fata infectiilor de orice fel, inclusiv a candidozelor sau a infectiilor respiratorii.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri