Setari Cookie-uri

Ciupercile nemuririi - leacuri vii cu ciuperci medicinale

Ciupercile medicinale au fost utilizate inca din timpuri stravechi in tratarea multor boli, dar si in preventia acestora.

Kombucha – licoarea vie a imortalitatii

Ciuperca de Kombucha reprezinta de fapt o colonie de 12 specii de microorganisme care traiesc in perfecta armonie. Specialistii considera ca bautura ce contine aceasta ciuperca – ceaiul Manchurian – ar fi bogata in toate vitaminele de care corpul nostru are nevoie, dar si in substante unice, intr-o combinate care le sporeste maximal efectele benefice asupra sanatatii.

ciuperci medicinale beneficii

Foto: Depositphotos

Povestea miraculoasa a Ceaiului-Ciuperca

Kombucha se numara cu siguranta printre cele mai vechi elixire utilizate in medicina naturista, avand o istorie impresionanta.

Se pare ca primii care o foloseau, dupa cum releva studiile, au fost chinezii, gasind si crescand aceasta ciuperca-medicament de cel putin 2000 mii de ani. Mai tarziu, ceaiul-ciuperca a ajuns si in restul Orientului, ca apoi sa fie utilizat cu uimire si de popoarele Occidentale.

Citește și:

In secolul V, anul 414, un celebru doctor coreean, pe nume Kombu, a fost convocat sa-l trateze pe imparatul Japoniei. Se spune ca medicul a obtinut rezultate miraculoase si aprecierea imparatului apeland la licoarea magica – licoare care urma sa-i poarte numele.

Miraculosul ceai Kombucha prezinta proprietati extraordinare pentru sanatate. Nu e de mirare daca ne gandim ca exista o grupare de microorganisme care au reusit sa se regaseasca in natura intr-o formula unica si sa traiasca in simbioza, constituind o matrice organica perfecta.

ciuperci medicinale beneficii + kombucha

Beneficiile tamaduitoare ale Ceaiului Kombucha

Initial chiezii foloseau aceasta licoare pentru stomac si afectiuni gastro-intestinale.

Mai tarziu insa, ceaiul Manchurian a fost utilizat pentru o gama larga de patologii. Bogat in antioxidanti, enzime, fermenti, proteine, acizi si intregul complex de vitamine, ceaiul Kombucha ajuta in ameliorarea tulburarilor de somn, a ateroscerozei, alergiilor si bolilor imunitare, scazand colesterolul rau din sange si inhiband procesele de imbatranire. Acest ultim efect se observa usor prin reducerea caderii parului si incetinirea procesului de albire a firului de par.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.