Ciupercile medicinale au fost utilizate inca din timpuri stravechi in tratarea multor boli, dar si in preventia acestora.
Ciupercile Shiitake si Maitake – beneficii:
- Intaresc sistemul imunitar;
- Puternice detoxifiante ale organismului;
- Reduc radicalii liberi si previn ateroscleroza, precum si bolile cardiovasculare;
- Detoxifica ficatul si actioneaza ca hepatoprotector natural;
- Au efecte intens adaptogene – atimuleaza selectiv anumite functii ale organismului raportate la stimuli, ajutandu-l sa se adapteze la stresul fizic si psihic;
- Au proprietati antiinflamatorii si antibiotice, reducan rata infectiilor si ameliorand infalamtiile;
- Functioneaza ca bun adjuvant in tratamentul cancerului – reducand efectele toxice ale chimioterapiei si radioterapiei;
Aceste ciuperci pot fi consumate in preparate culinare gustoase, pastrarea acestora facandu-se prin congelare. Exista numeroase retete culinare care folosesc ciupercile Shiitake si maitake – va recomandam sa le evitati pe cele care indeamna la prajirea acestor ciuperci.