Circula pe internet o serie de reguli alimentare care par, la o prima analiza, credibile, insa care s-au dovedit a fi false. Tot mai multe persoane cad "victima" acestor zvonuri nutritionale.
Zvon: ouale cresc colesterolul si afecteaza inima
Multa vreme s-a considerat ca ouale sunt foarte bogate in colesterol si ar putea afecta inima. In timp, odata cu elucidarea unor mecanisme care tin de metabolismul moleculelor grase, s-a ajuns la concluzia ca exista “colesterol bun” si “colesterol rau”, iar un consum moderat de oua este chiar sanatos.
Ouale contin proteine de cea mai buna calitate, fiind considerate singurele alimente cu aceasta proprietate. Proteinele din ou sunt considerate etalon pentru a compara proteinele din alte alimente, cum ar fi carnea, branza, cascavalul, soia etc.
Nutritionistii recomanda sa consumati 3-5 oua pe saptamana, persoanele cu actvititate fizica intensa pot consuma chiar mai multe oua. Este indicat sa luati in considerare si continutul in oua al unor preparate, ca: cioba, placinta, paine de casa, drob si alte preparate care contin in reteta oua.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Pe 8 August sărbătorim Ziua Internațională a Pisicii.Whiskas invită iubitorii de feline să descopere cele mai importante sfaturi
- Slăbit rapid fără dietă. 7 reguli de aur
- Reguli de parenting de la Ryan Reynolds și Blake Lively. Cum își cresc actoriii cei 4 copii
Desigur, un consum exagerat de oua nu este recomandat pentru mentinerea sanatatii. Practic, orice exces este daunator sanatatii, chiar si apa devine toxica pentru organism daca este consumata in exces.
Zvon: Iuarturile cu fructe contin un colorant toxic obtinut din insecte
Este adevarat ca unele companii producatoare de iaurt folosesc ca si colorant “carminul” sau “colorant casenila”. Insa acesta nu este toxic.