Setari Cookie-uri

7 REGULI nutritionale ale Internetului - DEMONTATE

Circula pe internet o serie de reguli alimentare care par, la o prima analiza, credibile, insa care s-au dovedit a fi false. Tot mai multe persoane cad "victima" acestor zvonuri nutritionale.

Cu cat facem mai mult efort fizic, cu atat necesarul de lichide este mai mare.

De asemenea in perioadele de suprasolicitare intelectuala, in perioadele de stres sau in sezonul cald trebuie sa consumam o cantitate mai mare de lichide.

Zvon: Consumul de zahar poate duce la diabet

Incriminat in producerea diabetului zaharat este adesea consumul de zahar. Insa cunoastem persoane slabe, care consuma zahar, dar care totusi ajung la varste respectabile fara a suferi de diabet. Ce-i drept, in tara noastra astfel de cazuri sunt rare, diabetul fiind o afectiune cu o incidenta ingrijoratoare, majoritatea persoanelor cu varsta peste 50 de ani suferind de aceasta boala.

reguli alimentatie

Cauzele diabetului zaharat sunt legate de rezistenta celulelor la insulina, aceasta rezistenta fiind strans legata de suprapoderabilitate. Insulina este acel hormon secretat de pancreas care faciliteaza patrunderea glucozei in celula, celula „hranindu-se” cu glucoza. In conditii de rezistenta la insulina, glicemia creste. Din pacate glicemia crescuta prezinta efecte toxice asupra organismului, astfel ca in diabetul zaharat de tip II este perturbat tot metabolismul. Celulele grase (adipoase) din organism par sa aiba multe functii, conform cercetarilor medicale din ultimele decenii. Astazi tesutul gras este considerat un adevarat organ, cu functii endocrine, influentand echilibrul intregului organism. Se pare ca aceste celule adipoase ar fi responsabile de efectul de rezistenta la insulina.

Citește și:

Daca o persoana este supraponderala pe o perioada mai lunga de timp, sansa de a dezvolta diabet zaharat este mai mare. De asemenea variatiile bruste in greutate par sa creasca riscul de diabet, precum si tulburarile dislipidemice.

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.