Circula pe internet o serie de reguli alimentare care par, la o prima analiza, credibile, insa care s-au dovedit a fi false. Tot mai multe persoane cad "victima" acestor zvonuri nutritionale.
Consumul de zahar „biciueste” pancresul prin faptul ca il determina sa secrete brusc o cantitate mai mare de insulina, ceea ce in timp ar putea duce la „epuizarea” acestuia, insa nu determina rezistenta la insulina.
Zaharul poate fi legat in mod indirect de producerea diabetul zaharat de tip II prin faptul ca este hipercaloric si poate duce la cresterea in greutate.
Sportul si dieta echilibrata mentin greutatea corpului in parametri normali. O persoana cu greutate normala are risc mult mai mic de a dezvolta diabet zaharat de tip II sau boli cardiovasculare comparativ cu persoanele supraponderale.
Zvon: Oule cu coaja maronie au mai multi nutrienti
Proprietatile oualelor nu difera in functie de culoarea pe care coaja acestora o au, ci in functie de pasarea de la care provin (gaina, gasca, rata, prepelita etc.) si de modul de hrana al acesteia. De aceea exista o diferenta intre valoarea nutritionala a oualelor provenite de la pasarile crescute in conditii de stres si hranite excesiv, comparativ cu cele de curte sau salbatice care primesc doar hrana naturala.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Pe 8 August sărbătorim Ziua Internațională a Pisicii.Whiskas invită iubitorii de feline să descopere cele mai importante sfaturi
- Reguli de parenting de la Ryan Reynolds și Blake Lively. Cum își cresc actoriii cei 4 copii
- 10 Reguli pentru a trăi frumos în luna aprilie: O călătorie pe care sufletul tău o așteaptă de foarte mult timp
Zvon: Fructele de mare cresc colesterolul
Acesta este un mit foarte raspandit, insa alimentele care cresc colesterolul sunt cele bogata in grasimi saturate sau hidrogenate: uleiul prajit sau orice forma de ulei preparat termic si mancaruri care il contin (preparate prajite, cu ceapa calita, preparate cu ulei la cuptor sau pe grill etc.).