Setari Cookie-uri

Top 7 Alimente care te INVESELESC

Alimentele care ne fac mai veseli au cateva proprietati importante, de exemplu acestea fie hranesc creierul, fie activeaza celulele nervoase ori alunga durerile si disconfortul.

Alimente care te inveselesc: Fructele oleaginoase

Fructele oleaginoase contin mari concentratii de nutrienti pentru creier, ca acizi omega 3, vitamine din complexul B etc. Acizii grasi omega sunt implicati si in procesele de slabire, dar si in mentinerea integritatii celulelor nervoase. Grasimile sanatoase continute de fructele oleaginoase ajuta in mentinerea integritatii membranelor celulare, protejand organele si ficatul.

Practic, am putea spune ca fructele oleaginoase “au grija” de creier si ficat, sunt energizante, alunga oboseala si ne mentin buna dispozitie.

alimente care te inveselesc vinul rosu

Alimente care te inveselesc: vinul rosu

Vinul de culoare rosu-inchis, “vinul negru” prezinta efecte benefice asupra dispozitiei. O jumatate de pahar de vin rosu in fiecare seara alunga stresul si depresia, creste buna dispozitie si pofta de ... dragoste. In plus, vinul negru este bogat in cel mai puternic antioxidant din natura: resveratrol. Asadar mentine sanatatea inimii si a vaselor, a creierului si accelereaza metabolismul.

Citește și:

Foto: romantism si vin rosu @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.