Mai mult decat atat, este implicat si bioritmul organismului, astfel ca aceasta perioada de la inceputul primaverii este propice detoxifierii colonului si ficatului.

Cura de detoxifiere la inceput de primavara

Aceasta cura de detoxifiere este bazata pe consumul de legume proaspete, germeni si seminte necoapte.

Cura de detoxifiere poate dura intre o saptamana si trei saptamani, meniul primei saptamani repetandu-se.

Meniul curei de detoxifiere pentru o saptamana Cura de detoxifiere: Luni
    Micul dejun: cascaval – o felie – cu e frunze de salata si o jumatate de ardei capia; Gustare: nuci cu seminte de floarea soarelui – o jumatate de ceasca; Pranz: o salata mare din: 3 frunze de salata verde, 3 frunze de spanac, 5 masline, o lingura de seminte de in, o lingura de seminte de floarea-soarelui, 3 felii de branza, o legatura de patrunjel proaspat, o rosie. Se toaca in cubulete mici ingredientele si se amesteca bine. Nu puneti ulei sau sare in salata, grasimile sunt deja prezente in branza si seminte, iar sarea ar fi in exces, pentru ca oricum legumele verzi contin mult sodiu. Nu aveti a doua gustare; Cina: ciorba de legume – mancati pe saturate.

Foto: femei la restaurant! Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: