In primul rand trebuie sa stii ca nu toate castanele sunt comestibile. Cele care se mananca au o culoare deschisa, un maro cald, sunt mai mici si au bine conturata codita. Acestea sunt dulci si moi, cu o aroma specifica. Un adevarat deliciu!
Castanele sunt bogate in fibre, proteine, vitamine precum vitamina A, vitamina C, vitamina B1, B2, niacina, dar si zaharuri de buna calitate, cu absorbtie lenta la nivelul intestinului, care mentin glicemia normala – castanele putand fi consumate si de peersoanele care sufera de diabet.
Castanele mai contin grasimi sanatoase, magneziu, fosfor, potasiu, sulf si calciu.
Pentru dieta, castanele se coc la cuptor. Spalati bine castanele, apoi crestati coaja si le puneti la cuptor, la foc mediu, unde le lasati pana se rumenesc si miezul capata o culoare galbena.
Dieta cu castane – meniul zilnicAceasta dieta se bazeaza pe consumul de alimente sanatoase, dar si de apa suficienta. In dieta cu castane se vor consuma in special alimente de sezon, specifice toamnei.
Reguli de baza ale dietei cu castane:-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
-
Alexandra Chivu
Ghid pentru viitoarele mame: ce analize trebuie să faci înainte de...
Foto: castane comestibile coapte - shutterstock.com
Spune-ti parerea!