Stim cu totii ca pentru a ne mentine in forma specialistii ne recomanda consumul zilnic de fructe si legume. Aceste alimente asigura necesarul de vitamine, minerale, fibre si alti nutrienti esentiali pentru o buna functionare a organismului, intarirea sistemului imunitar, protectie impotriva efectelor imbatranirii, precum si pentru reducerea riscului de aparitie a cancerului si a bolilor cardiovasculare. Este esential sa consumam zilnic intre 5 si 9 portii de fructe si legume de diverse culori pentru a ne bucura din plin de beneficiile acestor alimente. Fructele si legumele de culoare alba, cafenie si maro contin polifenoli - substante care pot reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Consumand fructe si legume albe vei reusi sa: - Iti mentii nivelului colesterolului in limite normale - Reduci riscul aparitiei cancerului - Previi aparitia bolilor sistemului cardio-vascular Fructe si legume de culoare alba, cafenie si maro: - Mere - Banane - Pere galbene - Nectarine - Piersici - Curmale - Stafide - Conopida - Usturoi - Ceapa - Ciuperci - Cartofi albi - Gulii - Pastarnac - Patlagina - Ghimbir Fructele si legumele de culoare galbena si portocalie contin substante antioxidante precum vitamina C, caroteni si flavonoide. Consumand zilnic fructe si legume galbene si portocalii: - Vei reduce riscul aparitiei cancerului - Vei preveni aparitia bolilor cardio-vasculare si a problemelor legate de vedere - Vei dobandi un sistem imunitar puternic Fructe si legume de culoare galbena si portocalie: - Portocale - Grapefruit - Mandarine - Clementine - Lamai - Mango - Papaya - Fructul pasiunii - Ananas - Suc de ananas - Nectarine - Piersici
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: