Setari Cookie-uri

Valeriana - cea mai folosita planta medicinala din lume

Consumul atat de mare al acestei plante medicinale pare a fi datorat efectelor sale numeroase asupa sanatatii.

Femeile care sufera de sindrom premenstrual pot incerca, ca si tratament, valeriana, se pare ca aceasta planta medicinala tempereaza psihicul femeilor aflate in sindrom premenstrul, dar si celelalte simptome fizice suparatoare, precum si durerile menstruale.

Valeriana diminueaza si durerile de sani, starea de oboseala din sindromul premenstrual, senzatia de presiune din bazin, durerile de ovare etc.

Valeriana are puternice efecte antistres

Aceasta planta medicinala este indicata tuturor persoanelor care sunt supuse zilnic stresului, precum si celor aflate in perioade de suprasolicitare. Extractele de valeriana au efecte reglatoare, combat stresul, confera buna dispozitie si echilibru.

Combate durerea de stomac

beneficii valeriana pentru sanatate

Valeriana este indicata si in cazul celor care au crampe abdominale si dureri de stomac. Se pare ca planta actioneaza asupra unor centrii nervosi din creier care ar secreta substante active pe musculatura neteda a tubului digestiv. In felul acesta valeriana calmeaza crampele si durerile abdominale.

Citește și:

Valeriana combate crampele musculare

Prin acelasi principiu descris mai sus dar si prin influente calmante valeriana reduce crampele musculare la cei cu diverse afectiuni vasculare, musculare sau la sportivi in perioadele de suprasolicitare fizica.

Healthy.ro iti recomanda si alte articole despre valeriana:

5 Analgezice naturale - valeriana

Infuzia cu radacina de Valeriana trateaza insomia

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.