Kudika
28 Iunie 2013

Circula un mit care sustine ca ciresele nu ar contine foarte multe vitamine sau nutrienti importanti pentru sanatate. Nimic mai fals!

Organismul nostru insa stie mai bine cat de benefice ii sunt ciresele, de aceea indragim atat de mult gustul acestor fructe!

Ciresele – bogate in vitamine, minerale si antioxidanti

Ciresele au un continut ridicat in antioxidanti, substante active care activeaza inima, rinichii, precum si in vitamine (vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina K, vitamina E) si in minerale (potasiu, sodiu, magneziu, fier etc.).

Ciresele contin cel mai puternic antioxidant al naturii – resveratrolul, facand parte din grupul “alimentelor mov” (afine, mure, zmeura, capsune, struguri negri etc.).

Ciresele - 10 Beleficii pentru sanatate si frumusete

Ciresele NU ingrasa- sunt recomandate in curele de slabire si detoxifiere

Ciresele se numara printre alimentele cu calorii negative, adica acele alimente pentru metabolizarea carora organismul consuma mai multe calorii decat cele ingerate.

Sunt astfel recomandate in curele de slabire si de detoxifiere din timpul verii.

Ciresele ca ingrediente cosmetice

Prin continutul ridicat de vitamine si minerale, dar si in apa, ciresele sunt ideale in tratamentele de infrumusetare. Acestea hranesc intens pielea, reduc semnele de imbatranire si confera un aspect tanar si radiant.

Va sugeram si cateva retete de infrumusetare in articolul:
10 masti exceptionale cu CIRESE. Cum sa-ti reimprospatezi tenul cat ai zice... cireasa!

woman's mouth with red cherries@Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: