Setari Cookie-uri

CIRESELE - 10 Beneficii extraordinare pentru sanatate si frumusete

Circula un mit care sustine ca ciresele nu ar contine foarte multe vitamine sau nutrienti importanti pentru sanatate. Nimic mai fals!

Ciresele – medicamente in boli inflamatorii

Ciresele sunt astazi considerate mai eficiente decat aspirina. Prin continutul ridicat de antocianina, ciresele confera un bun efect antiinflamator, fiind indicate inclusiv in bolile inflamatorii cronice.

Un studiu citat de Huffington Post si realizat la Universitatea California a demonstrat ca un consum zilnic de cirese pe o perioada foarte scurta de timp (28 de zile) a dus la reducerea inflamatiilor din organism cu 25 %. Bolile inflamatorii sunt dureroase, epuizeaza pacientul, scad imunitatea si de asemenea predispun la complicatii cardiovasculare si neurologice.

Ciresele regleaza somnul

Ciresele contin o substanta asemanatoare unui hormon numit melatonina, ale carui efecte sunt legate de calitatea somnului, precum si de o serie de evenimente care au loc in timpul somnului (in special in reechilibrarea emotionala).

Citește și:

Ciresele imbunatatesc memoria

Indicate in perioadele de suprasolicitare intelectuala (dar si fizica – veti afla in randurile de mai jos motivele), ciresele stimuleaza procesele de memorare prin vitaminele continute, prin glucidele de buna calitate (glucidele sunt “hrana” pentru creier), cat si prin antocianine, substane care au mai multe roluri pozitive in organism: protejeaza sistemul nervos, reduc inflamatiile, protejeaza inima etc.

Ciresele protejeaza inima

Ciresele stimuleaza inima, au efect antioxidant, reduc ateroscleroza si imbunatatesc functiile sistemului cardiovascular. Cercetarile au aratat ca un consum zilnic de cirese in sezonul acestora duce la o scadere considerabila a riscului de infarct miocardic si accident vascular cerebral, ciresele fiind recomandate alaturi de terapia de baza a pacientilor cu boli cardiovasculare.

Citește și:

    fresh cherries photo@Shutterstock.com

    Vizionare placuta


    Kudika
    28 Iunie 2013
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.