Setari Cookie-uri

CIRESELE - 10 Beneficii extraordinare pentru sanatate si frumusete

Circula un mit care sustine ca ciresele nu ar contine foarte multe vitamine sau nutrienti importanti pentru sanatate. Nimic mai fals!

De asemenea ciresele au un continut ridicat de potasiu – un mineral care regleaza tensiunea arteriala si limiteaza riscul de aritmii cardiace si infarct miocardic. Tot potasiul faciliteaza eliminarea sodiului din organism, reducand edemele si umflaturile.

Iti recomandam sa citesti si:

Tot ce trebuie sa stii despre colesterol si ateroscleroza

Sfat: pentru ca reduc edemele, mastile de fata cu cirese sunt indicate si pentru reducerea cearcanelor.

Ciresele protejeaza rinichii

Ciresele stimuleaza diureza, ceaiul de cozi de cirese fiind utilizat in combaterea pietrelor la rinichi (litiaza renala) si a infectiilor urinare.

Iti recomandam sa citesti si:

5 Ceaiuri medicinale care te scapa de pietre la rinichi

Ciresele protejeaza ochii

Bogate in betacaroten (contin de 19 ori mai mult betacaroten decat capsunile si afinele), ciresele ajuta la imbunatatirea vederii, scad riscul de cataracta si alte boli ale ochiului.

Citește și:

Trebuie sa stiti ca betacarotenul este implicat si in sanatatea pielii, fiind ideal pentru obtinerea unui bronz frumos, protejand in mon natural pielea de arsurile solare!

Ciresele pot fi consumate de catre diabetici

Ciresele au un indice glicemic mic, motiv pentru care sunt indicate in dieta celor care sufera de diabet. Desigur, trebuie consumate cu masura, ca orice alt aliment in cazul acestor pacienti.

Cherry fruits photo@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.