Ce ar trebui sa stii despre imunitate

Sistemul imunitar este format din mai multe organe limfoide ca ganglionii limfatici, splina, maduva osoasa, functia sa fiind sustinuta de o serie de celule specializate care detecteaza orice este strain corpului, de la antigene la microorganisme sau paraziti.

Apoi unele celule “fabrica anticorpi”, mai intai nespecifici, de faza acuta, apoi dupa 2-3 saptamani de la contactul cu corpul strain elaboreaza anticorpi specifici. In felul acesta organismul se apara de infectii sau chiar de propriile celule modificate, cum ar fi cele canceroase.

Citeste si:

Reteta sanatatii - ce nu stiai despre sistemul imunitar

Cresterea imunitatii – intre necesitate si exagerare

A vorbi despre creterea imunitatii este acum o adevarata moda, tot mai multe suplimente alimentare si tratamente sunt utilizate pentru acest scop. Trebuie sa stiti insa ca imunitatea trebuie mentinuta la un echilibru, caci o crestere exagerata a acesteia poate duce la aparitia bolilor autoimune.

Cresterea naturala a imunitatii nu prezinta insa riscuri pentru sanatate, aceste metode avand ca scop principal adoptarea unui stil de viata mai sanatos.

Alimentatia poate influenta sistemul imunitar, de aceea antioxidantii nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostru zilnic.

Foto@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: