Setari Cookie-uri

Sindromul premenstrual si homeopatia

Puteti evita simptomele premenstruale cu ajutorul unui tratament simplu, special conceput pentru tine, iar medicamentele sint naturale si nu au efecte secundare!

* Acneea, manifestare relativ frecventa a hiperandrogenismului la femeile cu SOP afecteaza mai ales fata, spatele, umerii si regiunea toracica anterioara. Se asociaza de obicei cu comedoame si hiperseboree si poate lasa cicatrici multiple, dezagreabile.

* Alopecia de tip masculin consta in rarirea difuza a pilozitatii capilare, mai predominent in vertex si adancirea golfurilor frontale.

* Androgenizarea fenotipului: in sindromul de virilizare din SOP pot aparea modificari ale scheletului (cresterea diametrului biacromial, latimea umerilor fiind mai mare decat cea a soldurilor), dezvoltarea muschilor, cu forta musculara crescuta si dispozitiei stratului adipos, care intereseaza in special abdomenul si nu fesele si soldurile cu este caracteristic femeii.

* Virilizarea tegumentelor: sub actiunea androgenilor tegumentele capata un aspect masculin devenind groase, mai aspre, lipsite de catifelare si elasticitate, brobonate si grunjoase.

* Virilizarea vocii: datorita hipertrofiei corzilor vocale vocea devine mai joasa, cu tonalitati grave, baritonale, conferind o coloratura forte, agresiva femeii respective.

* Virilizarea organelor genitale externe consta in hipertrofia clitoridiana si a labiilor mari, acestea caratand aspect scrotal.

* Tulburarile ciclului menstrual constau in modificari privind ritmicitatea menstrelor (menstre de regula mai mare, dar uneori mai dese), durata menstrelor (redusa sau prelungita) ca si fluxul menstrual (redus sau abundent). Dereglarile ciclului menstrual nu sunt insa un element obligatoriu in tabloul clinic al SOP, 15 - 20% dintre paciente putand avea menstre regulate, normale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.