Setari Cookie-uri

Sindromul premenstrual si homeopatia

Puteti evita simptomele premenstruale cu ajutorul unui tratament simplu, special conceput pentru tine, iar medicamentele sint naturale si nu au efecte secundare!

SOP este o afectiune care creste pe masura inaintarii in varsta

Femeile cu SOP manifesta o incidenta crescuta a dislipidemiei, costand in cresterea colesterolului total, a nivelului LDL-colesterolului si trigliceridelor, concomitent cu reducerea nivelului HDL-colesterolului. Prin urmare, SOP reprezinta o afectiune cu potential aterogen, care creste pe masura inaintarii in varsta si in menopauza. In acelasi timp, la femeile cu SOP s-a evidentiat o activitate fibrinolitica a plasmei, scazuta. Toate aceste modificari metabolice sunt factori importanti de risc pentru bolile cardio-vasculare. Riscul infarctului de miocard, comparativ cu femeile normale este de 4,2 mai mare intre 40 si 49 si de 11 ori mai mare intre 50 si 61 de ani.

Privind masa osoasa, femeile cu SOP amenoreice (cu mai putin de 4 menstre pe an) au dovedit o reducere semnificativa a densitatii minerale osoase. Diagnosticul pozitiv al SOP este in principal un diagnostic clinic, sugerat de coexistenta anovulatiei cronice cu diferite grade de hirsutism si virilizare si sustinut de modificarile hormonale si ecografice ovariene. Diagnosticul diferential al SOP trebuie facut cu alte cauze de hiperandrogenism, precum sindromul androgenital congenital, sindromul Cushing, tumori ovarine sau corticosuprarenale secretante de androgeni, cu hirsutismul idiopatic (activitate crescuta a 5 alpha-reductazei) si cu hipetricoze indusa de droguri precum Fenitonina, Danazolul, Penicilamina.

Tratamentul in sindromul ovarian polichistic

Datorita etiopatogeniei incomplet cunoscute si modului de manifestare heterogen, tratamentul cu SOP nu este unic si definitor. Optiunea terapeutica depinde atat de tabloul clinic, respectiv severitatea elementelor de virilizare cat si de dorinta pacientei, indeosebi combaterea sau nu a infertilitatii.
Tratamentul cosmetic: daca hirsutismul este sever, asociind si alte semne de virilizare se va folosi un antiandrogen, sigur sau combinat cu estrogeni, alaturi de un tratament cosmetic.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.