Setari Cookie-uri

Sindromul premenstrual si homeopatia

Puteti evita simptomele premenstruale cu ajutorul unui tratament simplu, special conceput pentru tine, iar medicamentele sint naturale si nu au efecte secundare!

Tratamentul este mult mai complex in cazul in care se doreste sarcina, fiind orientat indeosebi pentru inducerea ovulatiei dar si mentinerea sarcinii. Metodele de inducere a ovulatiei sunt variate, atat medicamentoase: clomifen citrat, gonadotropi, agonisti si superagonisti de ginadoliberina, hGh, cat si chirurgicale: decorticarea ovariana si electrocauterizarea ovariana laparoscopica.

Tratamentul aspectelor metabolice din SOP vizeaza rezistenta la insulina, hiperinsulinemia si eventual diabetul zaharat, tulburarile metabolismului lipidic si obezitatea. Reducerea greutatii cu peste 5% determina ameliorarea perturbarilor hormonale si biochimice, ameliorarea dereglarilor ciclului menstraul, a semnelor de hiperandrogenism si a infertilitatii.

Tratamentul cosmetic reprezinta uneori singura terapie in cazul multor paciente cu hirsutism, dar cel mai frcvent este asociat unui tratament hormonale antiandrogen. Prin metode cosmetice este extirpat parul existent, iar prin tratamentul hormonale se impiedica aparitia si cresterea altuia nou. Aceasta este obiectivata prin rarirea in timp a curelor terapeutice cosmetice.

Depilarea se poate face cu ceara sau creme epilante. Depilarea electrica (electroliza) sau cu laser este indicata doar la nivelul fetei, pentru firele groase, tepoase, dupa 2 - 3 luni de tratament antiandrogen. Nu se recomanda barbieritul.

Un articol de Dr. Adina Ghimigean si Prof. Dr. Constantin Dumitrache
Institutul de Endocrinologie “Prof. Dr. C.I. Parhon”
Tel.: 230.20.41

Sursa:

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.