Setari Cookie-uri

19 femei celebre lupta impotriva cancerului de col uterin!

Femei cunoscute si curajoase din Romania vorbesc despre dreptul la viata, intr-o inedita expozitie de fotografii.

“Muli oameni care sufer de cancer incearc o anumita jen, au tendina s ascund boala. Neimprtirea suferinei sporete tristeea i deprimarea, confuzia i debusolarea, nu mai tii pe ce drum s-o iei. Altfel este atunci cand tii c ali oameni se gandesc la tine i ii pun energiile pozitive in joc. Exist oameni care pot da un ajutor celor bolnavi, exist sprijin medical. Oamenii trebuie s tie c exist tratamente chiar i pentru o boal cum este cancerul i c muli s-au vindecat chiar atunci cand credeau c nu mai au nici o speran”, susine dr. Dana Jianu, medic specialist chirurgie plastic-estetic i vicepreedintele Societii Romane de Chirurgie Estetic.

Mihaela Geoan, preedintele Fundaiei Renaterea, adaug: "Implicarea in campania impotriva cancerului de col uterin provine din dorina mea ca femeie informat, dar i ca preedinte al Fundaiei Renaterea, de a imprti tuturor romancelor, calea prin care ii pot menine o via sntoas pentru ele i familiile lor."

"Decizia de a m implica in aceast campanie vine din respect i grija pentru femei, pentru a le aduce un plus de sntate”, completeaz i Cristiana Copos, vicepreedintele Fundaiei Renaterea.

„Cancerul de col uterin e o ameninare real, dar nu e o fatalitate. S il previi e intotdeauna mai uor decat s il tratezi. Incercm s transmitem asta prin revistele pe care le publicm. V mulumesc c imi dai prilejul s o fac i prin exemplul personal”, spune Cristina Simion, directorul trustului Edipresse.

Aurora Liiceanu psiholog: “Femeia trebuie s-i cunoasc mai intai corpul i apoi s invee s-l controleze. Orice femeie trebuie s-i cunoasc corpul i s controleze starea lui de sntate. Controlul corpului trebuie s devin o preocupare construit pentru a preveni necazurile. Sntatea femeii este important nu doar pentru ea, cat i pentru cei apropiai ei. Lipsa de educaie pentru sntate este o problem foarte serioas a societii romaneti. A inva s preuieti sntatea trebuie fcut de la varstele cele mai mici. Intr-o ar in care educaia este atat de prost fcut, nu vd alt soluie decat o campanie social.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.