Setari Cookie-uri

19 femei celebre lupta impotriva cancerului de col uterin!

Femei cunoscute si curajoase din Romania vorbesc despre dreptul la viata, intr-o inedita expozitie de fotografii.

Monica Tatoiu, femeie de afeceri: „Lipsa de cunotine i superficialitatea cu care ne tratm propriul nostru corp au un impact negativ asupra vieii de familie, pentru c femeia este totul. In momentul in care ea se prbuete, se prbuete tot. Uterul femeii e centrul universului. Este un dar de la Dumnezeu, acela de a procreea. Puritatea femeii i curenia ei sunt garania viitorului lor. M implic in aceast campanie pentru c tiu c impreun avem puterea s schimbm umanitatea. Iar noi, femeile trebuie s ne schimbm i modul in care ne privim pe noi. Orice femeie care se duce s-i fac testul Babe-Papanicolau ii ofer un cadou. ”

„Am constatat de-a lungul anilor cat este de mare incidena leziunilor precanceroase i a infeciei cu HPV si cat de uor pot fi prevenite. Apreciez c Dumnezeu mi-a fcut un cadou pe care nu indrzneam s-l doresc acum 20 de ani, acela de a putea preveni infecia cu HPV care determin leziunile precanceroase i cancerul de col uterin” spune dr. Virginia arlea, medic primar obstetric-ginecologie.

“Dac mi-ar fi spus cineva c va exista ceva in viaa mea care imi va concura grija pentru carier a fi zambit cu subineles i a fi negat. i asta pan cand am simit pe pielea mea efectele neglijrii sntii. i atunci am simit brusc cum prioritile se schimb”, declar Sanda Nicola, care a fost diagnosticat anul trecut cu o afeciune a colului uterin. “Cariera nu valoreaz nimic dac la un moment dat nu mai eti in stare s ii pasul cu ea. Acum, dac a putea a lua fiecare femeie de man i i-a spune: <Ai grij de sntatea ta! Screeningul i vaccinarea HPV ii pot salva viaa ... i de ce nu i cariera>” .

“Voi fi foarte fericit cand femeile din Romania se vor gandi i la sntatea lor i nu numai la binele familiei. Iar noi, mamele, avem responsabilitatea de a ne ingriji de sanatatea noastra pentru a trai si a avea puterea sa ne cretem copiii”, spune i Mihaela Radulescu.

Papilomavirusul uman - cauza necesar a cancerului de col uterin
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.