Setari Cookie-uri

Noutati sanatoase

Iata care sunt cele mai importante noutati din ultima luna privind sanatatea:

Iata care sunt cele mai importante noutati din ultima luna privind sanatatea:

Inelul contraceptiv NUVARING

Eficacitate de 99%!

NUVARING este un inel flexibil, transparent, care contine hormonii estrogen (etinilestradiol) si progestogen (etonogestrel). Acestia sunt eliberati din inel si absorbiti prin mucoasa vaginala direct in circulatia sangvina.

Inelul actioneaza asemenea 'pilulei, prin inhibarea ovulatiei'. Modul local de administrare este benefic deoarece evita primul pasaj hepatic, iar eficienta contraceptiva nu este afectata de tulburarile gastro-intestinale (varsaturi sau diaree, ce pot modifica pana la suspendare efectul contraceptivelor orale prin suprimarea absorbtiei acestora).

'Anual in lume, 38% dintre sarcini sunt neplanificate, iar 23% dintre ele sfarsesc prin avort. Conform unor studii realizate in Danemarca si Franta, sarcinile nedorite au aparut in 60.3% dintre cazuri din cauza pilulelor uitate sau luate prea tarziu, iar in 7.7% dintre cazuri din cauza varsaturilor.

Citește și:

In Romania, rata prevalentei contraceptiei in 2004 era de 58% din totalul femeilor de varsta fertila (14-44 de ani). Calea cea mai simpla de reducere a avorturilor este evitarea unei sarcini nedorite: alegerea unei metode contraceptive eficiente, simple prin modul de administrare si cu o protectie in procentaj foarte ridicat.

Dupa Conferinta Mondiala a Federatiei Internationale de Planificare Familiala (IPPF) de la Beijing 2003, a aparut in lume conceptul de 'sanatate a reproducerii umane' in a carei definitie se stipuleaza ca aceasta reprezinta nu numai absenta unei stari patologice a aparatului genital, dar si desfasurarea confortabila a unei vieti sexuale in siguranta fata de contractarea unor boli transmisibile sexual sau aparitia unei sarcini nedorite, cu oferirea unor servicii medicale de prevenire a acestora.

Citește și:

Pentru a reduce rata aparitiei sarcinilor nedorite pastrand totodata o buna stare de sanatate, dar si pentru a veni in intampinarea nevoilor femeilor din Romania, din luna mai 2009 pe piata noastra exista unicul inel contraceptiv NUVARING cu administrare locala (intravaginala) lunara, deci o complianta crescuta, cu eliberarea continua si constanta a celei mai mici doze de etinilestradiol, femeile avand posibilitatea de auto-administrare' declara Prof. Dr. Virgiliu Ancar.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.