Setari Cookie-uri

Noutati sanatoase

Iata care sunt cele mai importante noutati din ultima luna privind sanatatea:

"Acestea sunt vesti bune pentru pacientele din Romania cu cancer de san avansat sau metastatic ErbB2-pozitiv care a progresat in pofida terapiei anterioare cu antracicline si taxani si cu trastuzumab in context metastatic,” a afirmat Dr. Alexandru Eniu, de la Institutul Oncologic Ion Chiricuta Cluj Napoca. “Lapatinib reprezinta o noua terapie pentru pacientele cu o forma deosebit de agresiva de cancer de san avansat sau metastatic (tumorile ErB2 pozitive), ale caror optiuni terapeutice sunt limitate dupa ce cancerul de care sufera a progresat in pofida tratamentului cu regimurile terapeutice standard. Ma bucur ca aceasta molecula noua, cu un mecanism inovator de actiune, va fi disponibila si pentru pacientele mele”, a adaugat Dr. Eniu.

Campania Inima Copiilor pentru Marie Curie

In Romania se nasc in fiecare an in medie 1500 de copii cu malformatii cardiace congenitale. Dintre acestia, aproximativ 1000 au nevoie de operatie si tratament, deseori de urgenta. In lipsa corectiei medicale, o treime dintre ei mor inainte de a implini un an.

Citește și:

In Bucuresti, si in tot estul si sudul tarii nu exista nicio sectie de specialitate, iar sectiile din Targu Mures si Cluj sunt suprasolicitate.

Asociatia “Inima Copiilor” desfasoara, cu sprijinul Lianei Stanciu, o campanie de strangere de fonduri pentru infiintarea primului departament de chirurgie cardiaca din Bucuresti dedicat exclusiv copiilor la spitalul Marie Curie (Budimex).

La spitalul Marie Curie exista o aripa de spital nou construita unde urmeaza sa functioneze o sala de operatii si un salon pentru terapie intensiva postoperatorie ce vor fi utilate corespunzator.
Suma minima necesara pentru inceput este de 500.000 Euro.

Cum puteti ajuta

Campania de strangere de fonduri se desfasoara intre 1 aprilie si 30 iunie. Pana acum s-au strans peste 350.000 Euro din suma minima de 500.000 Euro necesara pentru inceput.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.