Setari Cookie-uri

Noutati sanatoase

Iata care sunt cele mai importante noutati din ultima luna privind sanatatea:

Dintre femeile care au participat voluntar in studiile clinice privind folosirea NUVARING, 91% s-au declarat satisfacute sau foarte satisfacute de utilizarea produsului; intr-un alt studiu, 97% dintre femei ar recomanda aceasta metoda unei prietene. Mai mult, 96% dintre femeile utilizatoare de NUVARING nu au avut probleme la introducerea acestuia, iar 97% dintre femeile utilizatoare nu avut probleme la extragerea inelului contraceptiv.

'NUVARING reprezinta o contributie importanta la optiunile metodelor contraceptive pe care le oferim femeilor, deoarece este unic, modern, accesibil si confortabil, oferind siguranta si control fiecarei femei care il utilizeaza' declara Dr. Ruxandra Dumitrescu. 'Stim ca, atunci cand femeile folosesc o metoda contraceptiva care se potriveste stilului lor de viata, exista sanse crescute ca acestea sa o foloseasca in mod corespunzator, reducandu-se riscul de aparitie a sarcinilor nedorite. Majoritatea femeilor care au incercat inelul vaginal cu administrarea o data pe luna au preferat sa il foloseasca in continuare, in loc sa revina la pilula'.

Citește și:

NUVARING a fost dezvoltat de Organon BioSciences, o divizie a Schering-Plough si a fost aprobat pentru utilizare in SUA in 2001. In Romania a fost aprobat in aprilie 2009

O noua speranta pentru pacientele cu cancer de san

GlaxoSmithKline a anuntat lansarea Tyverb® (lapatinib) in Romania. Lapatinib, in combinatie cu capecitabina, este indicat pentru tratamentul pacientelor cu cancer de san avansat sau metastatic ale caror tumori supraexprima ErbB2 (HER2). Pacientele trebuie sa aiba progresie a bolii dupa terapie anterioara care sa fi inclus antracicline si taxani si terapie cu trastuzumab in context metastatic.

Lapatinib joaca un rol important mai ales in tratamentul formelor agresive de cancer de san avansat local sau metastatic, oferind un tratament eficient asociat cu beneficiul administrarii orale. Lapatinib incetineste semnificativ progresia cancerului de san avansat sau metastatic la pacientele a caror boala a progresat in urma tratamentului cu alte terapii anti-cancer, incluzand antracicline si taxani si terapie cu trastuzumab in context metastatic.

Citește și:

Lapatinib este prima terapie orala tintita cu actiune dubla care se realizeaza prin patrunderea substantei active cu greutate moleculara mica in celula tumorala, unde inhiba atat ErbB1 (EGFR) cat si ErbB2 (HER2), doua proteine receptor, a caror semnalizare este responsabila de proliferarea tumorala. , Acest nou mecanism de actiune este o modalitate inovatoare de tratament al cancerului de san.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.