Aceste alimente au o proprietate importanta: cer organismului pentru metabolizare un numar mai mare de calorii decat propriul lor continut caloric. Aceasta inseamna ca organismul ajunge sa consume calorii in plus pentru a digera aceste alimente, asadar putem slabi lent si sanatos introducandu-le in dieta.
Aceste alimente se recomanda a fi consumate in stare cruda, proaspete, cultivate bio. Contin toate vitaminele de care avem nevoie, minerale, oligoelemente, antixodanti si alte substante active.
Principalele categorii de alimente cu calorii negative sunt considerate:
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
-
Alexandra Chivu
Ghid pentru viitoarele mame: ce analize trebuie să faci înainte de...
Cerealele nu sunt incluse in categoria alimentelor cu calorii negative, nici produsele de origine animala.
Daca facem o scurta analiza a alimentatiei traditionale romanesti vom sesiza ca predomina alimentele calorice in detrimentul celor cu 0 calorii: painea, mamaliga, carnea, ouale, grasimile si mult mai rar sunt consumate fructele si legumele in stare proaspata.
Broccoli s-a remarcat intre crucifere prin gama de nutrienti pe care o contine si prin efectele benefice asupra sanatatii.
Broccoli este bogat in antioxidanti, fiind un bun adjuvand in curele de slabire sau detoxifiere. Contine vitamina D vegetala, indispensabila in metabolismul calciului si oaselor, dar si multe fibre care combat constipatia si detoxifica, desigur, colonul.
Broccoli contine si alti nutrienti: vitamina A, vitamina C, sodiu, iod, magneziu, potasiu, clor etc.
Foto: Shutterstock.com
Spune-ti parerea!