Aceste alimente au o proprietate importanta: cer organismului pentru metabolizare un numar mai mare de calorii decat propriul lor continut caloric. Aceasta inseamna ca organismul ajunge sa consume calorii in plus pentru a digera aceste alimente, asadar putem slabi lent si sanatos introducandu-le in dieta.

Alimente cu calorii negative

Aceste alimente se recomanda a fi consumate in stare cruda, proaspete, cultivate bio. Contin toate vitaminele de care avem nevoie, minerale, oligoelemente, antixodanti si alte substante active.

Principalele categorii de alimente cu calorii negative sunt considerate:

    Legumele de orice fel, mai putin “amidonoasele” (de exemplu cartoful); Fructele, cu exceptia fructelor oleaginoase (nuci, mango, avocado, seminte etc.);

Cerealele nu sunt incluse in categoria alimentelor cu calorii negative, nici produsele de origine animala.

Daca facem o scurta analiza a alimentatiei traditionale romanesti vom sesiza ca predomina alimentele calorice in detrimentul celor cu 0 calorii: painea, mamaliga, carnea, ouale, grasimile si mult mai rar sunt consumate fructele si legumele in stare proaspata.

Din gama larga de alimente cu calorii negative le-am ales pe cele care consuma cele mai multe calorii si sunt accesibile pentru fiecare.

10 Alimente cu 0 calorii Legume cu calorii negative Broccoli

Broccoli s-a remarcat intre crucifere prin gama de nutrienti pe care o contine si prin efectele benefice asupra sanatatii.

Broccoli este bogat in antioxidanti, fiind un bun adjuvand in curele de slabire sau detoxifiere. Contine vitamina D vegetala, indispensabila in metabolismul calciului si oaselor, dar si multe fibre care combat constipatia si detoxifica, desigur, colonul.

Broccoli contine si alti nutrienti: vitamina A, vitamina C, sodiu, iod, magneziu, potasiu, clor etc.

Foto: Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: