Este important sa stiti ca o slabire sanatoasa se realizeaza lent, bland, astfel incat schimbarile in alimentatie sa fie implementate treptat, fara a reprezenta un stres pentru organism. Sa nu uitam ca efectele stresului se evidentiaza si prin cresterea cortizolului (hormonul de stres) care stimuleaza depunderea de grasimi in organism.

Reguli de nutritie si hidratare in perioada verii

Iata ce alimente va impiedica sa slabiti daca le consumati des.

Top 9 alimente care te impiedica sa slabesti

slabire

Fructele confiate

Atunci cand mancam fructe confiate, avem tendinta de a consuma o cantitate mai mare decat daca le-am manca proaspete. In plus fructele confiate nu mai prezinta toate vitaminele si mineralele unui fruct proaspat pentru ca procesele prin care acestea trec duc la degradarea unor substante continute.

Consumul de fructe confiate ne determina sa avem un aport caloric mare intr-un timp scurt. Este indicat sa le consumati rar. In schimb fructele proaspete sunt recomandate zilnic, in mese separate, nu mai mult de 3 fructe pe zi intr-un meniu normal.

Daca doriti sa va detoxifiati organismul, puteti insa opta pentru o zi din saptamana, la alegere, in care veti consuma doar fructe proaspete. De exemplu vinerea consumati numai fructe si beti doar apa plata.

Foto@Shutterstock.com

Nutritionistii ne invata 10 pasi pentru o alimentatie sanatoasa
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: