Setari Cookie-uri

Top 9 alimente care te impiedica sa slabesti

V-ati gandit vreodata ca exista unele alimente care, consumate zilnic, pot impiedica procesele de slabire? De multe ori aceste alimente sunt incluse in meniurile dietelor si chiar recomandate a fi consumate zilnic, astfel ca efectul yo-yo apare de fiecare data.

Painea

Romanii sunt invatati sa consume paine, insa din punct de vedere nutritional painea nu ar trebui combinata chiar cu orice aliment. Pentru ca se obtine din cereale, painea este considerata ca avand un continut ridicat in carbohidrati, iar acestia nu ar trebui combinati cu proteine (carne, oua, branzeturi) sau grasimi (preparate care contin ulei, smantana, unt, margarina etc.).

Atentie, si porumbul prezinta indice glicemic mare, prin urmare a inlocui painea cu mamaliga nu reprezinta o solutie. Pur si simplu painea se consuma la preparatele cu legume de la felul doi sau ca si crutoane in supe sau salate.

slabire

Un sfat bun: evitati mancarurile cu sos, care va determina sa consumati paine. De asemenea supele/ciorbele de legume sau cu pui pot fi consumate fara paine.

Si pentru ca tot vorbim de ciorbe, incercati sa consumati ocazional ciorba de burta – este considerata ca fiind unul din cele mai complexe si complete preparate, prin urmare prezinta foarte multe calorii.

Citește și:

Sucurile

Atunci cand vreti sa slabiti, urmati o regula simpla: consumati doar apa (puteti sa adaugati lamaie). Orice suc, chiar si natural, creste numarul de calorii din aportul zilnic recomandat.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.