Legile Slabirii - ce ar trebui sa faci pentru o silueta de vis

Descopera regulile metabolice, alimentare si un exemplu de meniu - te vor ajuta sa dobandesti silueta de vis.

Combinatii alimentare recomandate:

Combinarea alimentelor

  • Alimentele bogate in amidon se combina doar cu legume sau lactate (lapte, iaurt, chiar si smantana) ori branzeturi (de exemplu paine integrala cu branza de vaca, paste cu telemea etc.). Prin “alimente bogate in amidon” intelegem: cartof, orez, fainoasele, cerealele, paste, biscuiti etc. De exemplu se poate prepara pilaf cu legume, fara carne. Puteti alege orez cu lapte, indulcit cu miere sau dimineata cereale cu lapte sau iaurt, paste cu legume etc. Cartoful fiert il puteti consuma in salate, chiar si salata orientala (o combinatie buna de alimente) sau in supe/ciorbe. Orezul fiert (mai ales cel nedecorticat) se recomanda la salatele de cruditati.
  • Carnea, ouale se combina doar cu legume, de preferabil legume crude (salate in diverse combinatii). Carnea trebuie preparata la gratar sau la cuptor ori fiarta. Se recomanda carnea de pui, curcan, peste sau chiar fructe de mare, mai rar vita.
  • Masa de fructe se ia intotdeauna separat, la cel putin o ora si jumatate distanta fata de ultima masa Singurul fruct care poate fi combinat cu orice alt aliment este marul. Exista si o “leguma exceptie”, care poate fi combinata cu orice alt aliment: morcovul.
  • Legumele nu se combina cu fructe (mai putin exceptiile).
  • Inainte de fiecare masa se bea un pahar cu apa (dilueaza putin sucurile gastrice).
  • Grasimile se combina doar cu legume (de preferabil crude).

Schema unui meniu zilnic

Va prezentam in continuare o sugestie pentru o alimentatie sanatoasa, un regim alimentar pe care il puteti urma timp indelungat.

Retail jobs

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri