Zvon: ouale cresc colesterolul si afecteaza inima

Multa vreme s-a considerat ca ouale sunt foarte bogate in colesterol si ar putea afecta inima. In timp, odata cu elucidarea unor mecanisme care tin de metabolismul moleculelor grase, s-a ajuns la concluzia ca exista “colesterol bun” si “colesterol rau”, iar un consum moderat de oua este chiar sanatos.

Ouale contin proteine de cea mai buna calitate, fiind considerate singurele alimente cu aceasta proprietate. Proteinele din ou sunt considerate etalon pentru a compara proteinele din alte alimente, cum ar fi carnea, branza, cascavalul, soia etc.

Nutritionistii recomanda sa consumati 3-5 oua pe saptamana, persoanele cu actvititate fizica intensa pot consuma chiar mai multe oua. Este indicat sa luati in considerare si continutul in oua al unor preparate, ca: cioba, placinta, paine de casa, drob si alte preparate care contin in reteta oua.

Desigur, un consum exagerat de oua nu este recomandat pentru mentinerea sanatatii. Practic, orice exces este daunator sanatatii, chiar si apa devine toxica pentru organism daca este consumata in exces.

Zvon: Iuarturile cu fructe contin un colorant toxic obtinut din insecte

Este adevarat ca unele companii producatoare de iaurt folosesc ca si colorant “carminul” sau “colorant casenila”. Insa acesta nu este toxic.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: