Cartofii sunt cunoscuti ca fiind interzisi de majoritatea dietelor pentru continutul lor ridicat in carbohidrati, prezentand astfel multe calorii. Cartofii sunt insa bogati in substante precum: - amidon in cantitati mari - este un carbohidrat complex cu eliberare lenta. Astfel cartoful devine aliment energizant si totodata prelungeste starea de satietate; - vitamina K - cu rol in reglarea coagularii sangelui; - betacaroten - provitamina A; - sulf - un mineral implicat in unele procese metabolice, de exemplu reduce seboreea etc. Cartofii si absorbtia Staiti ca este important pentru sanatate nu doar continutul alimentelor, ci modul in care organismul nostru le digera si le absoarbe? De aceea unele alimente desi au de exemplu un continut de carbohidrati asemanator, difera insa prim modul de absorbtie – indicele glicemic. Totodata pentru acelasi aliment absorbtia este diferita in functie de celelalte alimente cu care este combinat. De aceea va propunem in articolil curent sa aflati cum puteti gati cartofii pentru a va putea bucura de proprietatile acestora fara a va face griji in privinta siluetei. La dieta: 4 Retete dieteteice de a gati cartofii In primul rand va invitam sa aflati cu ce NU se combina cartofii:
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: