Setari Cookie-uri

Control la... alimente!

Ultima etapa a controlului alimentelor perisabile, din vara acestui an, s-a desfasurat in perioada 15-31 august 2008, cand inspectorii ANPC au controlat 931 operatori economici, respectiv: 236 unitati de alimentatie publica (unitati fast-food, restaurante auto-servire, bufet tip expres, pizzerie, snack-bar, restaurante, terase, rotiserii, braserii, berarii), 13 unitati de alimentatie publica si chioscuri din incinta strandurilor, piscinelor, bazinelor de inot, zonelor de agrement, parcurilor de distractie, debarcaderelor si 682 magazine.

In judetul Botosani, cascavalul comercializat avea, conform analizelor emise de LAREX, un continut de grasime raportat la substanta uscata de 36,34 % respectiv 39,4%, fata de 40% respectiv 44% declarat pe eticheta
In judetul Sibiu, gogosile cu branza sau cu gem preparate in unitate aveau cu 25-30g mai putin decat cantitatea neta de 150g, inscrisa la vedere.

1.3.Comercializarea produselor in afara datei durabilitatii minimale/datei limita de consum declarata de producatori :
In judetul Mehedinti se comercializau prajituri cu glazura expirate de mai mult de 4 luni, bere expirata de 4 saptamani, ketchup cu data limita de consum depasita de 75 zile si blat de tort cu data limita de consum depasita de 17 zile.
In judetul Timis se comercializa cascaval cu data durabilitatii minimale depasita de 3 zile.
In judetul Mures s-au gasit la comercializare sos de usturoi cu data durabilitatii minimale depasita de 4 luni, branza de vaci expirata de 2 zile, parizer cu data limita de consum depasita de 2 zile, salata de icre si kaizer cu data durabilitatii minimale depasita cu 2 zile, produse zaharoase cu data durabilitatii minimale depasita de 7 zile, carnati de casa subtiri cu data durabilitatii minimale depasita de 6 zile, kefir expirat de 4 zile, rulada cu crema, expirata de 15 zile si condimente expirate de 10 luni, piept de porc afumat expirat de 17 zile, sunca mozaic expirata de 5 zile.
In judetul Neamt se comercializau bauturi racoritoare Ice Tea avand data durabilitatii minimale depasita de 25 zile, legume congelate cu data durabilitatii minimale depasita de 10-45 zile precum si condimente (cimbru, piper macinat, boia iute) expirate de 300-362 zile.
In judetul Calarasi se comercializau chipsuri cu data durabilitatii minimale depasita de o luna si pastrama de pui expirata de 10 zile.
In judetul Satu Mare se comercializau paste fainoase, produse de morarit si panificatie, condimente cu data durabilitatii minimale depasita de 30-65 zile.
In judetul Vaslui se comercializau branza proaspata de vaci si smantana cu data limita de consum expirata de 2 zile.
In judetul Iasi, un restaurant, avea in depozitul de materii prime branza de vaci (10 kg) si carne de porc (8 kg) in afara datei limita de consum.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.