Exista unele perioade cand parul cade mai mult, cum ar fi cele de stres, suprasolicitare, boala, in sarcina, dupa nastere, in schimbari ale alimentatiei sau ale mediului de viata ori in sezonul toamnei. In aceste situatii caderea parului nu reprezinta motiv de ingrijorare, insa pot exista situatii cand acest simptom ascunde alte cauze care merita aflate si tratate.

Ce analize ar trebui sa faci daca iti cade parul?

Iata cateva analize si investigatii care pot decela o posibila cauza a caderii parului:

Citeste si:

Analize medicale pentru caderea parului

10 cauze ascunse ale caderii parului Cauze ale caderii parului: anemia

Anemia duce la o mai slaba oxigenare a radacinii firului de par, ceea ce duce in timp la caderea acestuia. Firul de par este sensibil la cele mai mici carente in organism, astfel incat chiar si in cazul scaderii depozitelor de fier (analiza feritinei), poate duce la caderea podoabei capilare.

Stiati ca pielea si anexele (unghiile, parul) reprezinta ultimele tesuturi unde sunt cedati nutrientii si oxigenul din sange? Asa se explica faptul ca si cele mai mici carente pot da simptome la nivelul pielii, parului si unghiilor.

Citeste si: Ce spune parul despre sanatatea ta? Mainile si unghiile ne indica starea de sanatate Interpretarea analizelor de sange: Anemia

Cauzele caderii parului: tulburari ale glandei Tiroida

Afectarea glandei tiroide - in special hipotiroidia sau tiroidita autoimuna (Hashimoto) - se poate manifesta, in stadii incipiente, si prin caderea parului. Alte simptome asociate: stare de oboseala inexplicabila, depresie, modificari ale pielii (se ingroasa si se usuca), scaderea usoara a imunitatii etc.

Cititi si: Analize medicale pentru TIROIDA “Am glanda” – tot ce ar trebui sa stii despre hipotiroidie Tiroidita autoimuna Hashimoto

Foto@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: