Setari Cookie-uri

Constipatia - Tratamente naturiste dovedite ca sa o combati

Constipatia reprezinta o problema foarte frecvent intalnita, cu o incidenta mare la toate varstele. Tratamentele naturiste pentru constipatie si dieta adecvata, precum si exercitiile fizice reprezinta metodele dovedite de combatere a constipatiei.

Tratamente naturiste pentru combaterea constipatiei

Dieta pentru tratarea constipatiei


Este recomandat sa luati in considerare urmatoarele sfaturi dietetice pentru a scapa de constipatie:
  • Consumati zilnic fructe si legume crude: acestea contin vitamine si minerale care ajuta la refacerea florei intestinale, dar si o cantitate importanta de fibre care stimuleaza peristaltismul intestinal (miscarile intestinelor) facilitand actul defecatiei (scaunul);
  • Puteti lua suplimente de spirulina in primele saptamani ale dietei de detoxifiere colonica (dieta care combate constipatia)
  • Beti doi litri de apa pe zi. Se recomanda sa evitati consumul altor lichide, exceptie facand ceasca de cafea/ceai/lapte de la micul dejun si eventual inca o cana de ceai pe parcursul zilei. Nu este obligatoriu sa consumati ceai laxativ. Atentie insa, nu consumati mai mult de doua cani cu ceai pe zi. Recomandat este ca peste 70% din lichidele pe care le consumati zilnic sa fie reprezentate de apa.
  • Constipatia - Tratamente naturiste dovedite ca sa o cobati
  • Consumati zilnic un iaurt, de preferabil iaurt facut in casa;
  • Consumati in fecare zi macar un bol de supa/ciorba. Indicat este ca cina sa constea intr-o masa lichida, dar si la pranz sa consumati un bol mic de supa sau ciorba.
  • Consumati cereale integrale cu iaurt sau fresh de fructe dimineata daca sanatatea va permite (nu aveti diabet sau sensibilitate la gluten) – combate eficient constipatia intr-o saptamana de consum;
  • Indulciti ceaiul, cafeaua si salatele de fructe cu miere.
  • Evitati consumul de grasimi: unt, margarina, carne de porc, mezeluri de orice fel, dulciuri cu creme, produse de patiserie cu foietaj, orice preparat prajit. Grasimile sunt cei mai mari dusmani ai tranzitului. Este recomandat sa consumati numai carne de pui sau peste preparata pe gratar, prin fierbere sau la cuptor.
  • Consumati fructe in locul dulciurilor;
  • Consumati macar o salata pe zi, ca gustare sau la masa de pranz, salata exclusiv din legume crude, fara alte adaosuri, carne sau ou.

Exercitiile fizice combat constipatia

Constipatia - Tratamente naturiste dovedite ca sa o cobati

Exercitiile fizice reprezinta un adjuvant tamaduitor in tratamentul de combatere a connstipatiei. Este recoandat sa practicati 30 de mnute de exercitii fizice pe zi, exercitii care va folosesc intregul corp. Puteti asocia si abdomene, acestea ajuta prin cresterea presiunii intraabdominale la eliminarea continutului colonic. In general cei care practica sporturi sau fac exercitii de intretinere nu sufera deloc de constipatie, ca dovada ca sportul este un remediu sigur impotriva acestei tulburari de tranzit.


Alte tratamente care combat constipatia



Pe termen scurt pot fi incercate tratamentele naturiste sau alte tratamente cu efect laxativ: ceaiuri laxative, suplimente laxative, medicamente, uleiuri, siropuri laxative etc. din pacate insa acestea nu pot conferi aceleasi rezultate ca dieta si sportul si nici nu pot fi folosite pe o perioada indelungata pentru ca secatuiesc corpul de ioni si perturba (uneori important) metabolismul pana la punerea in pericol a vietii pentru cei care sufera deja de tulburari metabolice si boli de inima.


Apoi, imediat dupa intreruperea tratamentelor laxative constipatia reapare, cu siptomatologie si mai pronuntata.

Constipatia - Tratamente naturiste dovedite ca sa o cobati

Healthy.ro iti recomanda si alte articole despre constipatie:

5 Remedii naturiste pentru constipatie si balonare

3 metode pentru a scapa de constipatie - Forumul Healthy

Tratamente naturiste care combat constipatia

5 ALIMENTE CARE INVING CONSTIPATIA

Constipatia - Dieta de detoxifiere a colonului



Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.