Setari Cookie-uri

5 Exercitii fizice pentru spate

Durerea de spate este foarte frecventa in randul adultilor si chiar in cazul tinerilor. Cele mai predispuse persoane privind durerile de spate sunt cele cu viata sedentara, care stau mult pe scaun sau care sunt supraponderale.

Mentineti pozitia exercitiilor precedente, insa acum faceti miscari complexe de rotire a trunchiului, un minut spre stanga, unul spre dreapta. Initial incepeti cu viteza mica de efectuare a rotirilor si cu grija pentru a nu ameti.

Miscari de brate



Mentineti pozitia exercitiului anterior, dar intindeti bratele maxim pe langa corp. Rotiti apoi bratele spre spate fara a le indoi de la cot, palmele stau intinse. Rotirile se fac rapid si cat mai amplu, in sensul rotirilor ca atunci cand se inoata pe spate. Bratele se rotesc simultan, pret de doua minute.


Aceste exercitii antreneaza coloana si muschii spatelui, reducand in timp durerile locale. Aceste exercitii sunt recomandate zilnic, dureaza aprozimativ 15 minute si pot fi efectuate la orice ora din zi. Puteti asocia si exercitii pentru gat, miscand capul in fata, spate, lateral si efectuand rotiri. Atentie insa, aceste miscari pot duce la ameteala, mai ales daca aveti patologii de coloana cervicala.

Healthy.ro va sugereaza si alte articole pentru exercitii de facut acasa:


5 Exercitii usoare care iti ridica sanii

5 Exercitii pentru picioare sexy ca de vedeta

6 Exercitii ca sa slabesti in talie

10 exercitii ca sa arati perfect goala

7 exercitii minune pentru indreptarea coloanei


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.